Verminderde klimaat- en milieu-impact

Onderwerpen op het gebied van duurzaamheid, energie, milieu en veiligheid vormen een integraal onderdeel van de totale bedrijfsvoering van Axelent. Beheer op basis van doelstellingen zorgt voor continue verbeteringen op deze gebieden. We hanteren een aanpak die leidt tot duurzame ontwikkeling op de lange termijn door voortdurende verbeteringen en inspanningen om alle denkbare milieu-impact te verminderen. Axelent voldoet aan de wet- en regelgeving en aan de eisen van de klant op het gebied van milieuverantwoordelijkheid. Van mede-eigenaar zijn van windturbines tot het op de markt brengen van producten die bijna 100% recyclebaar zijn, we willen onze impact op het milieu op alle mogelijke manieren minimaliseren.

For me, it is clear that responsible business with regard to people, safe working environments and the environment can only strengthen Axelent and our offering.

 

 

- Amanda Hilding, CEO Axelent Group

Verminderde klimaat- en milieu-impact

Duurzaamheid in ons werk

Product ontwikkeling

Product ontwikkeling

Vandaag de dag houden we bij de ontwikkeling van nieuwe producten altijd rekening met de optimalisatie van onze producten om ze zo duurzaam mogelijk te maken, zowel wat betreft hun levenscyclus als wat betreft het materiaalverbruik, zonder afbreuk te doen aan het doel van het product, d.w.z. bescherming mensen.

Kwaliteitsverzekering

Kwaliteitsverzekering

Een leverancier zijn voor veeleisende klanten over de hele wereld vereist veel kwaliteitswerk. We hebben een proces voor de identificatie, het beheer en de opvolging van afwijkingen op het gebied van kwaliteit. Nadat een kwaliteitsafwijking is verholpen en onderzocht, wordt de zaak ter analyse voorgelegd, zodat we er intern van kunnen leren.

Supply chain

Supply chain

Maar liefst 90% van onze onderaannemers bevindt zich binnen een straal van 100 km. We streven er altijd naar om lokale leveranciers te gebruiken, zowel om ervoor te zorgen dat de impact op het milieu wordt verminderd als omdat onze waarden voorschrijven dat we altijd langdurige partnerschappen zoeken met iedereen met wie we samenwerken. Het doel van de partnerships is niet alleen om een betere productiviteit en kwaliteit te bereiken, maar ook om het juiste potentieel te genereren om samen met de leverancier te focussen op duurzaamheidsaspecten.

Transport & emissies

Het optimaliseren van ons transportgebruik is een belangrijk thema. Door een zorgvuldige planning zorgen wij ervoor dat de transportzendingen die ons verlaten dat met een volle lading doen. Om de transportruimte optimaal te benutten, proberen we onze verpakkingen en pallets zo te ontwerpen dat ze efficiënt kunnen worden verpakt. Door een goede bezettingsgraad en strategisch gestuurde leveringen wordt de uitstoot van transportzendingen verminderd. Leveringen van ons vinden voornamelijk per boot of vrachtwagen plaats, terwijl leveringen op korte afstand naar de klant per vrachtwagen worden gedaan.

Recycleren

Recycleren

Axelent streeft naar een hoge efficiëntie in ons gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Als onderdeel van deze inspanningen geven we de voorkeur aan systemen voor recyclage en hergebruik van materialen. De gaasproducten van Axelent zijn 100% recyclebaar en we werken samen met marktleiders op het gebied van recycling. Axelent werkt ook actief aan het verminderen van schroot uit zijn productie, maar hier merken we dat we de grootste impact hebben als we ons concentreren op het maximaliseren van het gebruik van ons materiaal.

Wist je dat de producten van Axelent voor 99% recyclebaar zijn?

 90% of our subcontractors are located within a radius of 100 km
Ervaar Axelent Veiligheidsontwerp

Bekijk onze nieuwe tekenapplicatie Axelent Safety Design - de eenvoudige manier om veiligheid te ontwerpen.

Ontdek de eenvoud met onze intuïtieve tekenapplicatie, perfect voor het moeiteloos ontwerpen van veiligheidslay-outs. Safety Design biedt een uitgebreid assortiment producten, van machineafschermingen tot voetgangersbarrières, voor alle aspecten van veiligheid in machines en magazijnen. Omarm een veiligere werkplek met Safety Design, waar veiligheid en eenvoud elkaar ontmoeten.