Onze geschiedenis

Gedurende drie decennia is Axelent uitgegroeid tot een van 's werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van veiligheidsoplossingen voor mensen in productie- en magazijnomgevingen. Een groepje van zes mensen in het kleine Zweedse stadje Hillerstorp is nu uitgegroeid tot ongeveer 350 man sterk team in 50 landen over de hele wereld. De Axelent-geest, met de focus op toewijding, zakelijk inzicht, hoge ethische normen en empathie, is de rode draad die door al onze lokale kantoren loopt.

Mijlpalen

1990
AXELENT WORDT OPGERICHT. Het bedrijf heeft zes medewerkers in het eerste jaar en een omzet van 400 000 euro.

1993
DE EERSTE BUITENLANDSE VESTIGING WORDT OPGERICHT IN DUITSLAND. Ongeveer tien jaar later richtte Axelent er een eigen bedrijf op, Axelent GmbH.

1995
Er wordt een NIEUWE EU-NORM voor het standaardiseren van machineveiligheid doorgedrukt, wat de uitbreiding van het bedrijf in Europa ten goede komt.

1997
DE EERSTE VERSIE van de tekentoepassing SnapperWorks wordt gelanceerd. Met deze toepassing kunnen klanten hun eigen oplossingen digitaal bouwen.

1999
Er wordt een NIEUW LOGO en een nieuwe merkbelofte ontwikkeld.

2001
DE PRODUCTEN FlexiGuard, FlexiStore, EasyGuard, SafeStore en MasterGuard worden gelanceerd.

2002
AXELENT ENGELAND EN AXELENT VS worden verwelkomd in de familie.

2003
VOOR HET EERST bereikt de omzet de kaap van 10 miljoen euro. Eerste vestiging van Axelent in België.

2005
AXELENT ENGINEERING wordt onderdeel van de Axelent Groep.

2008
De X-GUARD MACHINEAFSCHERMING ziet het levenslicht en Axelent Spanje opent zijn deuren. Het speedwayteam Lejonen wint het Zweeds kampioenschap in de Axelent Arena in Gislaved. Nicki Pedersen, lid van Lejonen, sluit een driejarige sponsorovereenkomst met Axelent. Pedersen wordt wereldkampioen speedway en wordt uitgeroepen tot persoon van het jaar in Småland.

2010
AXELENT OPENT de deuren van Europa's modernste productiefaciliteit voor kabelgoten en breidt zijn assortiment uit met X-Tray.

2013
MATS HILDING, JOHAN AXELSSON EN STEFAN AXELSSON ontvangen de Nothin Plaque, de meest prestigieuze prijs onder ondernemers in de regio Finnveden.

2016
HET KANTOOR IN JAPAN opent en de omzet overschrijdt de kaap van 50 miljoen euro. Axelent Tecnel, dat nu Axelent Italy heet, is nu volledig eigendom van Axelent.

2018
AXELENT wordt door het Zweedse zakenblad Veckans Affärer UITGEROEPEN tot een van de Super Companies van het land en wordt door het Bisnode-netwerk ook geëerd als een van de best presterende Zweedse bedrijven in de privésector. Axelent Safe-X wordt onderdeel van de Axelent Groep en de harige beveiligingsagent/mascotte Axel verschijnt ten tonele.

2019
AXELENT WINT goud en zilver voor zijn wereldwijde marketingcampagne tijdens de Swedish Content Awards. In datzelfde jaar opent Axelent een sporthal voor zijn medewerkers in Hillerstorp.

2020
X-STORE 2.0 WORDT GELANCEERD. Axelent opent een eigen logistiek centrum in Bangkok, Thailand. De Axelent Groep heeft meer dan 300 medewerkers en voert activiteiten uit in bijna 60 landen. Amanda Hilding wordt de nieuwe MD voor Axelent AB.

Axelent Xperience

Bezoek onze virtuele showroom en ervaar onze producten de juiste omgeving.

In onze virtuele showroom krijg je het hele Axelent gamma op de juiste omgeving, van overal ter wereld. Ontdek onze producten Ontdek meer door op de producten te klikken. Lees een artikel, bekijk een film en leer meer over Axelent.