We verwelkomen Andreas Becquet als nieuwe CEO bij Axelent Benelux

Oskar Berg

Andreas maakt al sinds zijn tienerjaren deel uit van de Axelent-familie, toen zijn vader en Folke samen het bedrijf in België oprichtten. Nu neemt Andreas de rol als CEO over van zijn vader Carl. Maak kennis met Andreas en hoe zijn reis met Axelent eruit heeft gezien en welke visies er in het verschiet liggen.

 

Kun je iets over jezelf en je achtergrond vertellen?

Ik ben 33 jaar oud en word binnenkort vader van een klein meisje.Ik voetbalde vroeger op een "hoog" amateurniveau in België en speel momenteel in een team met goede vrienden. Naast sport heb ik een grote passie voor Italiaanse wijnen. Ik importeerde Italiaanse wijnen uit Toscane en Piemonte en had zelfs een klein bedrijfje in de verkoop van wijnen. Sinds mijn nieuwe rol binnen Axelent heb ik mijn bedrijf verkocht aan mijn zus, die het nu runt.

 

Kun je jouw achtergrond delen met Axelent Benelux?

Axelent maakt deel uit van mijn leven sinds mijn vader en Folke het bedrijf in België begonnen. Als jonge tiener deed ik vakantiewerk om onze machinebeveiliging te installeren bij Procter and Gamble in Mechelen. Op dat moment begon ik gevoel te krijgen bij onze producten. Op mijn 21e ben ik bij Axelent gaan werken. De eerste maand heb ik met ons team verschillende installaties gedaan om alle producten te leren kennen.

Nadat ik al onze producten goed had leren kennen, begon ik met het maken van offertes en deed ik wat klantenondersteuning. Na een paar jaar deed ik metingen op locatie en kreeg ik meer verantwoordelijkheden binnen het bedrijf. Het grappige is dat een van mijn eerste sitebezoeken opnieuw was bij Procter and Gamble, waar ik dezelfde installatie bekeek die ik deed toen ik 16 jaar oud was.

Uiteindelijk ben ik mijn carrière begonnen in de verkoop, het vinden van nieuwe klanten en het onderhouden van onze relatie met bestaande klanten. In de afgelopen 12 jaar heb ik mijn kennis kunnen uitbreiden in onze producten, ons bedrijf en in business development.Sinds begin dit jaar neem ik de functie van mijn vader over en start ik mijn nieuwe rol als CEO van Axelent Benelux. Ik ben erg dankbaar voor de grote kans en zo opgewonden om alle uitdagingen en toekomstige kansen aan te gaan.

 

Je neemt nu de functie over van je vader, hoe voelt het om na hem deze rol te beginnen?

Grote schoenen om te vullen, ik kan alleen maar hopen dat we hetzelfde succes zullen hebben als mijn vader had om het bedrijf op te bouwen tot wat het nu is. Ik ben er echter van overtuigd dat we kunnen slagen aangezien we een geweldig team hebben in de Benelux en ik geloof sterk in onze producten en het algemene management van Axelent Global.

 

Wat zijn uw toekomstvisies voor Axelent Benelux?

Ons belangrijkste doel is natuurlijk om op een gezonde manier te blijven groeien. We willen een bedrijf zijn dat bekend staat om zijn geweldige producten, service en goede relaties. Ik wil ook dat Axelent een bedrijf is met gelukkige en gemotiveerde medewerkers die enthousiast zijn om deel uit te maken van het team.

 

Waar kijk je het meeste naar uit in deze nieuwe functie?

Mijn ervaring in people management uitbreiden, mijn team gemotiveerd en gelukkig houden en deel uitmaken van de grotere groep Axelent Global. Ik kijk er erg naar uit om nauw samen te werken aan de toekomst van ons bedrijf.

 

Kun je ons iets vertellen over het team in Axelent Benelux?

Bij de Benelux kan ik met trots zeggen dat we echt een familiegeest hebben, het zit in ons DNA sinds we dit van mijn vader hebben geërfd. Voor ons is een open communicatie en een gezonde balans tussen werk en plezier de sleutel tot een goede relatie tussen collega's en werken als ÉÉN team. Dit is in het verleden onze kracht geweest en zal dat ook in de toekomst blijven.

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en Nieuws

Maak kennis met Håkan Lindell - Onze nieuwe CIO

Mijn prioriteit is om - samen met het geweldige IT-team - door te gaan met het ontwikkelen van zo...

Meet Carl Becquet, CEO Axelent Benelux

Carl Becquet gets out of bed at 6 am every day. He lives near the office and always arrives at wo...

We Are Axelent - Ruben Geenen – Verkoop bij Axelent België

Vervoegde Axelent toen de lancering van onze impactbeschermingsreeks een feit was 

Ik kijk ernaar uit om een zeer sterk team op te bouwen

Ik steek mijn nek uit en zeg dat we de grootste dochteronderneming van Axelent worden 

Axelent Xperience

Bezoek onze virtuele showroom en ervaar onze producten de juiste omgeving.

In onze virtuele showroom krijg je het hele Axelent gamma op de juiste omgeving, van overal ter wereld. Ontdek onze producten Ontdek meer door op de producten te klikken. Lees een artikel, bekijk een film en leer meer over Axelent.