Creëer een veilige werkomgeving met Axelent Euchner MGB

 

Axelent Euchner MGB is een veiligheidssysteem om bedieners te beschermen tegen gevaarlijke machines en processen in industriële omgevingen. Het is een uniek vergrendel- en vergrendelingssysteem van deuren om mensen tegen machines te beschermen.

Het systeem is ontworpen met een uniek mechanisch sleutelslot dat garandeert dat het slot alleen kan worden geopend wanneer de machine zich in een veilige positie bevindt. Dit vermindert het risico van ongevallen op de werkplek en verhoogt de veiligheid van operators en ander personeel dat in de buurt van de machine werkt. Het vergrendelingssysteem is aanpasbaar en kan worden gebruikt met verschillende machines en veiligheidsniveaus.

 

Voordelen van het sluitsysteem:

  • Het slot kan worden geopend bij stroomuitval.
  • Het slot heeft een mechanische metalen deurstop, evenals markeringen voor een eenvoudige instelling van de handgreepmodule.
  • De handgreep is van sterk en gemakkelijk vast te pakken metaal en kan in stappen van 90 graden worden gedraaid, afhankelijk van de installatie.
  • De noodhendel aan de binnenkant helpt personeel dat per ongeluk in de gevaarlijke zone wordt achtergelaten. Bij activering gaat de deur onmiddellijk open en wordt de machine uitgeschakeld.
  • Bij onderhoud binnen de gevaarlijke zone kan een jumper worden uitgeklapt, zodat de deur niet kan worden vergrendeld. Ook is er ruimte voor drie hangsloten.

Met de Axelent Euchner MGB kunt u een veilige werkomgeving voor mensen creëren en de kans op ongevallen in verband met machinegebruik verkleinen.

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en Machinebeveiliging

Beveiligingsinnovaties door de eeuwen heen - Til je beveiliging naar een hoger niveau!

Ons dagelijks leven wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan situaties waarin veiligheid een...

Stootplint voor deuren kan je nu terugvinden in Axelent Xperience

De stootplint voorkomt ongelukken met kleinere voorwerpen die naar lagere niveaus vallen  

Onze nieuwe stootplint voor deuren

Stootplint past perfect bij onze producten voor machinebeveiliging en magazijnautomatisering 

Ontdek de voordelen met onze slimme klikfitting

Dankzij de klikfunctie is het eenvoudig en vooral snel te installeren en zijn er geen andere gere...

Ervaar Axelent Veiligheidsontwerp

Bekijk onze nieuwe tekenapplicatie Axelent Safety Design - de eenvoudige manier om veiligheid te ontwerpen.

Ontdek de eenvoud met onze intuïtieve tekenapplicatie, perfect voor het moeiteloos ontwerpen van veiligheidslay-outs. Safety Design biedt een uitgebreid assortiment producten, van machineafschermingen tot voetgangersbarrières, voor alle aspecten van veiligheid in machines en magazijnen. Omarm een veiligere werkplek met Safety Design, waar veiligheid en eenvoud elkaar ontmoeten.