Axelent Safety Group

In juni 2019 werd de Axelent Safety Group opnieuw leven in geblazen. De ambitie is om het werk en het kennisniveau rondom machineveiligheidsproblemen binnen de Axelent Group te verhogen.

Axelent Safety Experts In Axelent Safety Group

 

Axelent Safety Group wordt geleid door Mikael Ström en de leden van de groep zijn Sven Toftgård, Axelent AB, Marc van den Ende, Axelent Benelux, Eric Plana, Axelent Spain en de externe machineveiligheidsgoeroe Matthias Schulz.

Waarom werd de Axelent Safety Group opgericht?

Axelent heeft sinds zijn start, bijna dertig jaar geleden, in de voorhoede gewerkt met veiligheidsvraagstukken. De gehele visie van Axelent is gebaseerd op het beschermen van mensen in een industriële omgeving en Axelent is bijvoorbeeld lid van het comité voor machineveiligheid (SiS). SiS voert de normalisatiewerkzaamheden van Zweden uit namens de overheid. De standaardiseringen zijn meestal internationaal en voldoen aan de overeenkomst van Wenen*.

De hervatting van de Axelent Safety Group was voor ons een natuurlijke stap, vertelt Mikael Ström, initiatiefnemer van de groep en productmanager op het hoofdkantoor van Axelent AB.

Wat voor soort taken heeft de groep?

Het voornaamste werk van de groep is ervoor te zorgen dat Axelent een hoog niveau van expertise heeft op het gebied van machineveiligheid. De kennis is gunstig voor onze groep en wordt overgebracht door middel van informatie-en opleidingsinspanningen.

Onze opdrachten zijn wisselend van omvang. Het kan gaan om het bijwerken van het unieke veiligheidshandboek, Safety Book, van Axelent, maar het ook de verantwoordelijkheid zijn voor de teksten over machineveiligheid op het web of een algemene consensus binnen de groep met betrekking tot machineveiligheidskwesties. Opleidingen rond machineveiligheid zijn een centrale taak waar we ook actief aan werken.

Wij abonneren op de normen en voor de interpretatie van deze, meestal zeer complexe teksten, roepen wij de hulp van Matthias Schulz in. Hij is heel goed in het vereenvoudigen en teksten maken die ”gewone” mensen begrijpen. Het Safety Book is daar een schitterend voorbeeld van.

Een andere opdracht waaraan de veiligheidsgroep voortdurend werkt, is om de informatie rond onze producten te vereenvoudigen. Een voorbeeld is de Schakelselectiegids die Marc Van de ende heeft gecreëerd. De gids verklaart en verduidelijkt het begrip voor welke sloten en schakelaars kunnen worden gecombineerd wanneer verschillende niveaus van veiligheid moeten worden bereikt.

Vanzelfsprekend is het werk van de groep ook van bijzonder belang als het gaat om het productassortiment van Axelent. De eindgebruiker van onze producten staat altijd in het middelpunt en we werken er intensief aan om ervoor te zorgen dat ons productaanbod altijd relevant is en voldoet aan alle gestelde eisen.

 

Vragen over Axelent Safety Group?

Contacteer Mikael Ström, mikael.strom@axelent.se of + 46 370 37 34 77

 

 

Het voornaamste werk van de groep 

is er voor te zorgen dat Axelent

een hoog competentieniveau

heeft op het gebied van

machineveiligheidsvragen.

 

Mikael Ström, Axelent AB

Zou u liever X-News in PDF-formaat lezen?

Download X-News hier!

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en Kennis

Mensen buiten houden of robots binnen?

Om de juiste veiligheidsmaatregelen te kiezen, inclusief veiligheidshekken, is een grondige risic...

SAVE THE DATE - Axelent Safety Webinar 15 november om CET 11:00 uur.

Axelent Safety Webinar - "Nieuwe machineveiligheidsnormen en de machineregelgeving". 

SAVE THE DATE - Axelent Safety Webinar 8 juni om CET 11:00 uur

Het onderwerp is "Van risicobeoordeling tot de keuze van beveiligers". 

SAVE THE DATE - Axelent Safety Webinar 25th of October at CET 11:00 am

The topic is “How industrial barriers help ensure safe traffic”

Axelent Xperience

Bezoek onze virtuele showroom en ervaar onze producten de juiste omgeving.

In onze virtuele showroom krijg je het hele Axelent gamma op de juiste omgeving, van overal ter wereld. Ontdek onze producten Ontdek meer door op de producten te klikken. Lees een artikel, bekijk een film en leer meer over Axelent.