We Are Axelent - Oskar Berg - CEO Axelent USA

Oskar Berg
In november verwelkomden we Oskar Berg als de nieuwe CEO van Axelent USA. Oskar is geboren en getogen in Zweden, maar woont sinds 1999 in de VS, en zijn recente functie was bij Absortech voordat hij bij ons kwam. We maakten van de gelegenheid gebruik om Oskar wat beter te leren kennen. Lees over zijn interessante reis die hem heeft geleid tot waar hij nu is, en welke visies hij heeft voor Axelent USA in het verschiet. 

 

Kun je iets over jezelf en je achtergrond vertellen? 

Ik ben geboren en getogen in Zweden, maar kwam in 1999 naar de VS. Destijds begon ik te werken voor een klein Zweeds bedrijf genaamd Combi Wear Parts. Ze hadden een dochteronderneming in Chicago. We waren maar met z'n drieën op kantoor, dus ik droeg veel petten terwijl ik met alles bezig was, van HR tot boekhouding. In de loop der jaren groeide de organisatie en werd ik president van de Noord-Amerikaanse operatie. In 2018 schakelde ik over en ging werken voor een ander Zweeds bedrijf genaamd Absortech. Ze waren op zoek naar iemand om hun activiteiten in Noord-Amerika vanaf nul op te bouwen. 

Dit paste perfect bij mij, aangezien klantinteractie en bedrijfsontwikkeling mijn passie is. Alles liep lekker op rolletjes toen Axelent me benaderde met een uitdaging waar ik geen nee tegen kon zeggen; het leiden van de werking van een marktleidend bedrijf met een ongeëvenaard product waar veel vraag naar is, is moeilijk om nee tegen te zeggen. 

Ik woon in een buitenwijk dicht bij Chicago met mijn vrouw, twee dochters en onze hond Lola. In mijn vrije tijd speel ik graag tennis, golf en in de winter skiën. Ik hecht ook veel waarde aan tijd doorbrengen met mijn geweldige gezin. 

 

Hoe ben je in contact gekomen met Axelent? 

Grappig ding: ik herinner me eigenlijk nog dat Axelent hun operatie in de VS begon. Ik bezocht hun kleine kantoor in het centrum van Chicago in 2004. Sindsdien heb ik de vorderingen van Axelent gevolgd en was aangenaam verrast toen ze mij benaderden. Toen de voormalige CEO met pensioen ging, kreeg ik de kans om in die rol te stappen. 

 

Waarom raakte je geïnteresseerd om voor Axelent USA te werken? 

De belangrijkste redenen waarom ik deze functie aantrekkelijk vind, zijn de mensen en het product. De energie en toewijding om het bedrijf vooruit te helpen is zeer zichtbaar, zowel in de VS als in het HQ-team in Zweden. Iedereen komt graag naar het werk! Dat is zeldzaam. De andere reden is het product. Axelent heeft een product van hoge kwaliteit dat door niemand op de markt wordt geëvenaard. Het kwaliteitsteam en het productontwikkelingsteam zorgen ervoor dat we altijd iets bieden dat zal voldoen. Dit is ook zeldzaam. 

 

Deel je eerste indrukken van Axelent als bedrijf en wat zijn jouw visies voor Axelent USA? 

Ik had het genoegen om het hele managementteam deze zomer in Zweden te ontmoeten voordat ik bij het bedrijf kwam. Dit was voor hen een goede manier om gevoel te krijgen voor wie ik ben en vice versa. Het was een heel goede ontmoeting en ik denk dat ik kan zeggen dat er een wederzijds gevoel was dat mijn rol als CEO voor Noord-Amerika goed bij beide partijen paste. Ook kreeg ik een rondleiding door het productie- en logistiek centrum. Ik stond versteld van hoe geavanceerd en geautomatiseerd alles was. Niets is daar toevallig gedaan. Onnodig te zeggen dat ik erg onder de indruk en nederig was, begrijpend hoeveel ik heel snel moest leren. 

Mijn visie is om voort te bouwen op het grote succes dat we al in de VS hebben gehad. We hebben al vergevorderde uitbreidingsplannen. We zullen ons uitstekende team blijven uitbreiden en marktaandeel winnen. Ik steek mijn nek uit en zeg dat we binnen afzienbare tijd de grootste dochteronderneming van Axelent ter wereld worden; pas op Duitsland! ;) 

 

Waar kijk je het meeste naar uit in deze nieuwe functie?   

De meesten kijken er naar uit om een ​​zeer sterk team op te bouwen in de VS. We hebben al toegewijde leden en ik kijk ernaar uit om iedereen in zijn kracht te zetten, zodat we als groep nog meer kunnen produceren. Ik kijk er ook naar uit om "One Axelent" volledig te omarmen en alle middelen te benutten die Axelent wereldwijd te bieden heeft. Ik geloof echt dat we met open communicatie en ondersteuning van het hoofdkantoor zoveel meer kunnen bereiken. 

 

Kun je ons iets vertellen over het team in Axelent USA?

Het enige wat ik kan zeggen is dat ik het beste van het beste heb. Ik realiseer me dat dit heel cliché klinkt, maar we hebben echt de allerbeste groep mensen die ik me kan wensen. 

We zijn een team van 13 personen, die allemaal even belangrijke rollen vervullen, van het inpakken van bestellingen tot het werken aan CAD-tekeningen tot het beuken op de stoep om nieuwe verkopen te genereren. Iedereen is net zo hard nodig als de volgende! 

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en Over Axelent

We are Axelent – Russel Harris

Russel Harris werkt iets meer dan 5 jaar voor Axelent.  Zijn eerste rol bij het bedrijf was Europ...

Wij zijn Axelent - Maak kennis met Kurt Rosenberg

Kurt Rosenberg kwam in mei 2023 bij de Axelent familie als Key Account Manager voor onze agenten....

Meet Carl Becquet, CEO Axelent Benelux

Carl Becquet gets out of bed at 6 am every day. He lives near the office and always arrives at wo...

We Are Axelent - Ruben Geenen – Verkoop bij Axelent België

Vervoegde Axelent toen de lancering van onze impactbeschermingsreeks een feit was 

Ervaar Axelent Veiligheidsontwerp

Bekijk onze nieuwe tekenapplicatie Axelent Safety Design - de eenvoudige manier om veiligheid te ontwerpen.

Ontdek de eenvoud met onze intuïtieve tekenapplicatie, perfect voor het moeiteloos ontwerpen van veiligheidslay-outs. Safety Design biedt een uitgebreid assortiment producten, van machineafschermingen tot voetgangersbarrières, voor alle aspecten van veiligheid in machines en magazijnen. Omarm een veiligere werkplek met Safety Design, waar veiligheid en eenvoud elkaar ontmoeten.