Waarom plaatstalen machinebeveiligingspanelen gebruiken in een automatiseringsinstallatie?

Welk type paneel voor machinebeveiliging moet worden gebruikt, hangt af van de specifieke toepassing en het vereiste beschermingsniveau. Elk type paneel heeft zijn eigen voor- en nadelen. Plaatpanelen zijn gemaakt van massief materiaal en bieden de meeste bescherming tegen stoten of inzichten. Zij worden vaak gebruikt in toepassingen met een hoog risico waar een hoog beschermingsniveau noodzakelijk is. Plaatpanelen worden vaak gebruikt in automatiseringsfaciliteiten om een fysieke barrière te vormen tussen werknemers en geautomatiseerde machines. Er zijn verschillende redenen waarom deze panelen belangrijk zijn: 

 

Er zijn verschillende redenen waarom plaatstalen panelen bij automatisering de voorkeur verdienen boven gaas of kunststof panelen 

Veiligheid: Één van de belangrijkste redenen om de panelen van de plaatmetaalmachine te gebruiken is arbeiders tegen de gevaren van geautomatiseerde machines te beschermen. Deze panelen kunnen voorkomen dat werknemers in contact komen met bewegende delen, vliegende voorwerpen, lasrobots of andere potentiële gevaren. Door machinebeveiligingspanelen te gebruiken, kunnen werkgevers een veiligere werkomgeving voor hun werknemers creëren. 

Privacy: In sommige gevallen, kunnen de panelen van het bladmetaal om privacyredenen worden verkozen. Bijvoorbeeld, als een faciliteit gevoelige apparatuur of processen bevat, zoals lasrobots, kunnen plaatstalen panelen voorkomen dat onbevoegd personeel deze gebieden ziet of betreedt. 

Duurzaamheid: Metalen panelen zijn over het algemeen duurzamer dan gaaspanelen. Ze zijn bestand tegen zware schokken en raken minder snel beschadigd of vervormd. Dit kan bedrijven geld besparen op vervangingskosten en vermindert de noodzaak van frequent onderhoud. 

Geluidsreductie: Plaatstalen panelen kunnen ook zorgen voor een betere geluidsreductie dan gaaspanelen. Ze kunnen lawaai van machines helpen indammen en het algemene geluidsniveau in de faciliteit verlagen, wat de werkomgeving voor werknemers kan verbeteren. 

Hygiëne: Plaatstalen panelen zijn gemakkelijker schoon te maken en te reinigen dan netpanelen. Ze hebben niet dezelfde hoekjes en gaatjes waar bacteriën en andere micro-organismen kunnen groeien, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden gesteriliseerd en schoongehouden. 

 

Veel landen hebben strenge voorschriften met betrekking tot de veiligheid op de werkplek, en het gebruik van panelen voor machinebeveiliging kan faciliteiten helpen aan deze vereisten te voldoen. Naleving van de veiligheidsvoorschriften beschermt niet alleen de werknemers, maar kan bedrijven ook helpen boetes en andere straffen te vermijden. 

De keuze van het paneel voor machinebeveiliging hangt af van de specifieke vereisten van de toepassing, rekening houdend met factoren zoals de grootte en het type van de te beveiligen objecten, het vereiste beschermingsniveau en de omgeving waarin het paneel zal worden geïnstalleerd.  

Overleg met een veiligheidsexpert of leverancier kan u helpen een weloverwogen beslissing te nemen! 

 

Meer informatie over onze machinebeveiliging.

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en Machinebeveiliging

Beveiligingsinnovaties door de eeuwen heen - Til je beveiliging naar een hoger niveau!

Ons dagelijks leven wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan situaties waarin veiligheid een...

Stootplint voor deuren kan je nu terugvinden in Axelent Xperience

De stootplint voorkomt ongelukken met kleinere voorwerpen die naar lagere niveaus vallen  

Onze nieuwe stootplint voor deuren

Stootplint past perfect bij onze producten voor machinebeveiliging en magazijnautomatisering 

Ontdek de voordelen met onze slimme klikfitting

Dankzij de klikfunctie is het eenvoudig en vooral snel te installeren en zijn er geen andere gere...

Ervaar Axelent Veiligheidsontwerp

Bekijk onze nieuwe tekenapplicatie Axelent Safety Design - de eenvoudige manier om veiligheid te ontwerpen.

Ontdek de eenvoud met onze intuïtieve tekenapplicatie, perfect voor het moeiteloos ontwerpen van veiligheidslay-outs. Safety Design biedt een uitgebreid assortiment producten, van machineafschermingen tot voetgangersbarrières, voor alle aspecten van veiligheid in machines en magazijnen. Omarm een veiligere werkplek met Safety Design, waar veiligheid en eenvoud elkaar ontmoeten.