Staaldraad met geschiedenis

Hörle Wire heeft een geschiedenis die zich 102 jaar terug in de tijd strekt. In februari 2018 kwam dit alles bijna abrupt tot een einde. Een gedeelte van de 20.000 vierkante meter grote fabriek brandde af. Hoe gaat het nu met het bedrijf? We ontmoetten de directeur en productiemanager van HW om de stand van zaken te bespreken.

Axelent en Hörle Wire hebben een samenwerking die al meerdere jaren oud is. Wederzijds respect heeft een samenwerking opgeleverd die Jesper Bundgaard, de directeur van HW, liever beschrijft als een partnership. Het partnership is ook een van de redenen waarom de producten van Axelent in de nieuw gebouwde fabriek worden aangetroffen. Zowel de machine-afschermingen als de aanrijbeschermingen zijn er te vinden.

Hoe functioneert de samenwerking met Axelent?

"De samenwerking met Axelent verloopt uitstekend. We bevinden ons beide in dezelfde positie. We leveren niet alleen aan Axelent, maar ook aan andere spelers in dezelfde branche, die net als Axelent draad kopen van meer leveranciers dan alleen ons, legt Jesper uit.

Markus Sykora, productiemanager, vult aan:
"Wanneer we machines kopen, volgt de machineafscherming vaak met de aankoop mee, maar twee jaar geleden kochten we enkele kilometers gaaswanden van Axelent, waar we zeer tevreden over waren. Toen kwam de brand en alles was een puinhoop.

Toen we bij de herbouw van de fabriek nieuwe machines bestelden, deden we dit veel uniformer dan voorheen. In plaats van machines van verschillende fabrikanten, hebben we besloten om dezelfde leverancier te gebruiken. Zo krijgen we een betere logistiek voor zowel reserveonderdelen als service.
Hetzelfde principe was de basis voor de keuze van de machinebeveiligingen, samen met een wens van lokale aanwezigheid. Het aanbod van Axelent hield in dat ze een holistische leverancier willen zijn als het gaat om afscherming voor machines en interieur, wat perfect paste in onze nieuwe filosofie.

Image

Wat kun je zeggen over de producten van Axelent?

"Allereerst is het leuk om een direct verband te zien tussen onze producten en de machine-afscherming. De gaaswanden van Axelent zijn waarschijnlijk gemaakt van onze draad, en om dan onze machines draad te zien trekken achter de machine-afscherming van Axelent is een briljante verduidelijking van onze samenwerking. Als een bezoeker vraagt waar onze draad voor gebruikt kan worden, dan hoef ik alleen mijn hand maar op de machineafscherming te leggen, zegt Jesper tevreden.

"Een andere favoriet is de aanrijbescherming die rond onze pilaren is aangebracht. We hebben er al profijt van gehad en hebben zelfs al beschadigde onderdelen vervangen. Fantastisch flexibel en goed! Een derde favoriet zijn de afgeronde hoeken die we hebben gekozen voor enkele van onze machine-afschermingen (X-Guard contour).

Zou u liever X-News in PDF-formaat lezen?

Download X-News hier!

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en Klantencases

Together we create a profitable flow!

Machine protection around the assembly line to Thule

Our sister company Axelent Engineering has a lot of experience when it comes to special machines...

“We need a partner more than a supplier. A partner who can work together with us and advise us when necessary.”

Axelent and Finn-Power Oy have been in business together for more than a decade, and when we talk...

Finn-Power verhuisd naar nieuw pand

De nieuwe fantastische lokalen van 20.000 vierkante meter materialiseren zich vrijwel recht uit d...

Axelent Xperience

Bezoek onze virtuele showroom en ervaar onze producten de juiste omgeving.

In onze virtuele showroom krijg je het hele Axelent gamma op de juiste omgeving, van overal ter wereld. Ontdek onze producten Ontdek meer door op de producten te klikken. Lees een artikel, bekijk een film en leer meer over Axelent.