Wij zijn Axelent - Onze focusgebieden voor een veiligere en duurzame wereld

Duurzaamheid is een centraal onderdeel van Axelent en de waarde die we creëren voor onze belanghebbenden. Voor ons betekent duurzame ontwikkeling stappen zetten in de richting van een gezondere en meer welvarende wereld - voor zowel de huidige als toekomstige generaties. 

Een duurzame samenleving brengt de behoeften van de samenleving, het milieu en de economie in evenwicht. Bij Axelent bereiken we dit door duurzaamheid te integreren in onze hele waardeketen en door onze klanten oplossingen te bieden die de natuurlijke hulpbronnen van de aarde behouden, mensen veilig houden en een levendige, koolstofarme samenleving bevorderen. Onze focus op duurzaamheid houdt ook in dat we ons inzetten voor verantwoorde bedrijfspraktijken. Bij Axelent bouwen we ons ondernemingsbestuur en bedrijfsmodel op integriteit en transparantie. Het bevorderen van sociale ontwikkeling voor onze werknemers en in de gemeenschappen waarin we actief zijn, staat centraal in ons doel en onze identiteit als bedrijf. Axelent heeft drie aandachtsgebieden geïdentificeerd voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Deze focusgebieden bieden ons verschillende perspectieven op hoe we bijdragen aan een veiligere en duurzame wereld. 

 

Minder impact op klimaat en milieu 

Ons doel is om onze negatieve milieuvoetafdruk te beperken terwijl ons bedrijf blijft groeien. We zetten ons in om onze uitstoot van broeikasgassen in de hele waardeketen van het bedrijf te verminderen, van onze inkoopprocessen via onze eigen activiteiten tot uiteindelijk na gebruik. 

 

Mensen in het centrum 

Met duidelijke waarden en een sterke cultuur willen we de meest aantrekkelijke werkgever in onze sector worden en de best mogelijke en veiligste werkomgeving bieden. Onze ongeveer 300 medewerkers zijn gedreven om te groeien en het verschil te maken, op zoek naar innovatieve oplossingen, altijd in het belang van onze klanten. 

 

Betrokkenheid bij de gemeenschap 

Axelent is nooit een bedrijf geweest met als enige doel zoveel mogelijk producten te verkopen. We hechten waarde aan onze wortels en sociale verantwoordelijkheid, en zien onszelf als onderdeel van een grotere context. 

 

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en Kennis

We are Axelent – Russel Harris

Russel Harris werkt iets meer dan 5 jaar voor Axelent.  Zijn eerste rol bij het bedrijf was Europ...

Wij zijn Axelent - Maak kennis met Kurt Rosenberg

Kurt Rosenberg kwam in mei 2023 bij de Axelent familie als Key Account Manager voor onze agenten....

Maak kennis met Håkan Lindell - Onze nieuwe CIO

Mijn prioriteit is om - samen met het geweldige IT-team - door te gaan met het ontwikkelen van zo...

We verwelkomen Andreas Becquet als nieuwe CEO bij Axelent Benelux

Andreas neemt de rol als CEO bij Axelent Benelux over van zijn vader Carl.

Axelent Xperience

Bezoek onze virtuele showroom en ervaar onze producten de juiste omgeving.

In onze virtuele showroom krijg je het hele Axelent gamma op de juiste omgeving, van overal ter wereld. Ontdek onze producten Ontdek meer door op de producten te klikken. Lees een artikel, bekijk een film en leer meer over Axelent.