Joakim Segeblad is de Lego-meester achter de X-Protect-campagne van Axelent

Joakim heeft al van kinds af aan interesse in Lego, maar als volwassene werd de interesse opnieuw aangewakkerd. Een paar jaar geleden leidde zijn interesse hem helemaal naar Lego Masters Zweden. Een ervaring die deuren zou openen die hij zelf nooit voor mogelijk had gehouden. Voorafgaand aan de grote productlancering van Axelent voor het nieuwe productsegment X-Protect, werd Joakim gevraagd of hij het hele assortiment in Lego kon bouwen, wat het Hero-verhaal van de campagne zou zijn. Een verzoek waardoor zijn creatieve interesse voor het eerst in een professionele context plaats vond. 

 

Wie is de Lego-meester Joakim Segeblad?

Ik werk als persoonlijk assistent, maar studeer momenteel om verpleegster te worden en zal mijn studie in februari afronden. Voorheen werkte ik in de industrie, maar ik heb tijdens het ouderschapsverlof de kans gehad om van loopbaan te veranderen en daar heb ik geen spijt van gehad. Ik vind het erg leuk om met mensen te werken.

Ik woon in de buurt van Värnamo waar ik een huis huur met mijn vrouw, onze twee kinderen (een zoon van twee en een dochter van vier) en een kat. 

 

Lego is als schilderen in 3D

Als klein kind bouwde ik veel met Lego, maar als volwassene werd de interesse weer aangewakkerd en heeft waarschijnlijk veel te maken met mijn interesse in creatie. Ik hou van schilderen en bijvoorbeeld creatief zijn. met parelkunst. Ik kwam op het idee dat ik in 3D zou willen kunnen bouwen en creëren, en Lego is als schilderen in 3D. In het begin maakte ik kleinere projecten zoals een klein Super Mario-figuur. 

De interesse bleef toen ik mijn huidige vrouw leerde kennen. Ze deelde mijn interesse en het werd iets leuks om samen te doen. Nu bouwen onze kinderen ook graag met ons mee, en naast bouwen creëren ze ook een fantasie en een wereld rondom wat ze bouwen, gaaf om te zien. 

Al vindt de kleinste in het gezin het misschien nog leuker om te crashen dan om te bouwen. Maar onze grote meid is heel goed geworden in bouwen, dus het is leuk dat we de interesse met het hele gezin kunnen delen. 

 

Lego is grenzeloos en helpt bij het oefenen van behendigheid 

Het beste van deze interesse is dat het zo grenzeloos is, dat ik met de kinderen kan zitten en spelen of helemaal zelf iets kan creëren.
Als persoonlijk assistent heb ik het ook als educatief onderdeel geïntegreerd binnen de LSS-operaties waar ik werk. Lego helpt bij het oefenen van behendigheid, omdat het voor sommige mensen een uitdaging kan zijn om gewoon twee stukken in elkaar te zetten. Ik denk dat het de moeite waard is om interesses met elkaar te verweven en op die manier te werken. 

 

In Lego Masters gingen we los met Lego en het was bijna surrealistisch

Mijn vrouw en ik zaten voor de televisie tijdens het eerste seizoen van Lego Masters Sweden. Toen ze de commercial zag waarin ze op zoek waren naar nieuwe deelnemers voor het tweede seizoen, stelde ze voor dat ik me zou aanmelden. Maar dat deed ik niet, dus stuurde ze een aanvraag voor mij. Iemand van het programma belde me op om te vragen of ik naar de casting wilde komen om de build te testen en ze koppelden me aan een teamgenoot. 

Alleen al het krijgen van dat telefoontje was als het winnen van de eerste prijs en ik voelde me gelukkig om deel uit te maken van deze ervaring. Het hele arrangement om deze Lego-mijn binnen te gaan en gewoon los te laten met legoplanken, het was bijna surrealistisch! 

Op tv zijn was niet zo eng. Tijdens het bouwen was je zo gefocust op wat je moest doen, dat het ongemakkelijker was als je tijdens de interviews achter de schermen in de camera moest zitten praten. Ik ben erg blij met ons team en we gingen er met een middenpositie (vijfde plaats) uit. 

 

Joakim's meest geavanceerde Lego-creatie 

De meest geavanceerde constructie die ik zelf heb gebouwd, is een tv met een Super Mario-spel waarbij je het beeld op het scherm aanzwengelt dat ik volgens een handleiding heb gebouwd.
 

Anders zijn het waarschijnlijk de constructies die we in Lego Masters Zweden hebben gedaan, die het meest geavanceerd zijn, waarbij je uit de vrije hand en helemaal opnieuw kunt bouwen. Een van onze constructies was een toren die zo lang mogelijk op een schudtafel moet staan. Het is gebouwd met technische onderdelen binnenin voor duurzaamheid. Daarna bouwden we ook een vliegend eiland dat alleen aan een klein stukje vast zat aan een hangend staaldraad. Het was een uitdaging om de hele creatie bij elkaar te krijgen, omdat het maar in een klein detail vastzat. 

 

De samenwerking met Axelent en de uitwerking van de campagne-ideeën 

Het was het contentbureau, dat in deze campagne met Axelent heeft samengewerkt, dat over mij hoorde. Waar ik erg dankbaar voor ben! De reden waarom Axelent er uiteindelijk voor koos om met mij samen te werken, was waarschijnlijk deels dat ik een lokale connectie heb, wat ze extra leuk vonden. Maar mijn deelname aan Lego Masters Zweden heeft natuurlijk ook bijgedragen aan de bewustwording van mezelf. 

Het was een hele gave missie om te omarmen en misschien nog surrealistischer om zoiets te kunnen doen. Het is zeer uniek in onze gemeenschap om Lego-creatie in een professionele context te kunnen gebruiken. Ik vond het ook leuk hoe het team al een heel campagne-idee erachter had opgebouwd en ik begon kennis op te doen over hoe het van mijn kant kon worden gerealiseerd. 

In het begin probeerde ik de producten op dezelfde schaal te bouwen, maar realiseerde me vrij snel, toen ik ter plaatse bij Axelent kwam en de producten fysiek te zien kreeg, dat het een beetje te geavanceerd zou zijn en dat het veel Lego zou kosten en we onder een bepaalde tijdsdruk werkten. 

Dus terug naar de ontwerptafel, ik werkte een paar verschillende prototypes uit op miniatuurschaal met behulp van de foto's die ik nam in de omgevingen waar X-Protect bij Axelent was geplaatst. Ik kreeg ook de kans om de magazijnomgeving te bouwen waar een vrachtwagen rondrijdt en ook elke categorie van het X-Protect-assortiment. Met behulp van de foto's heb ik ze zo echt mogelijk kunnen maken en ik ben erg blij met het resultaat. Mijn doel was dat mensen zich afvroegen of het echt is of niet, en ik denk dat we dat hebben bereikt. 

Ik vind het heel leuk en een grote eer om deel uit te maken van dit project en om met mijn expertise op deze creatieve manier bij te dragen aan een campagne. En dat het zowel intern bij Axelent als de feedback van de klant zo'n succes is, voelt extra leuk! 

 

Korte feiten over Lego 

Lego is een systeem van plastic bouwelementen dat in 1949 werd ontwikkeld door de Deen Godtfred Kirk Christiansen (1920-1995). Het wordt vervaardigd en verkocht door het Deense speelgoedbedrijf Lego A/S. Lego komt van het Deense "leg godt", in het Engels betekent het "speel goed". Lego is een familiebedrijf dat deel uitmaakt van het financiële bedrijf Kirkbi A/S van de familie van de eigenaar. Het hoofdkantoor is in Billund. Het bedrijf werd opgericht door Ole Kirk Christiansen (1891-1958), de vader van de uitvinder Godtfred Kirk Christiansen. 

Joakim Segeblad is de Lego-meester achter de X-Protect-campagne van Axelent
Joakim Segeblad is de Lego-meester achter de X-Protect-campagne van Axelent

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en Aanrijbeveiliging

X-Protect aanrijdbeveiliging is uitgebreid getest om de prestaties te garanderen

In de ultramoderne testfaciliteit van Axelent is X-Protect uitgebreid getest om de betrouwbaarhei...

Axelent X-Protect - Een duurzame bescherming tegen impact

Axelent werkt voortdurend en actief om bij te dragen aan de wereldwijde duurzaamheidsdoelstelling...

Voordelen van Axelent's X-protect aanrijdbeveiliging systeem

X-Protect is Axelent's assortiment modulaire bescherming tegen impact en is de nieuwste toevoegin...

Wanneer moet je de Column Guard gebruiken?

Onze kolombeschermers zijn schokbestendig en beschermen de pilaren van je faciliteiten 

Axelent Xperience

Bezoek onze virtuele showroom en ervaar onze producten de juiste omgeving.

In onze virtuele showroom krijg je het hele Axelent gamma op de juiste omgeving, van overal ter wereld. Ontdek onze producten Ontdek meer door op de producten te klikken. Lees een artikel, bekijk een film en leer meer over Axelent.