Magazijnwanden van Axelent naar liefdadigheidsproject in Roemenië

Al bijna 30 jaar hebben de kerken en parochies in Partille in Göteborg hard gewerkt om behoeftige mensen in het oosten van Europa te helpen. Östhjälpen in Partille werd opgericht in 1990 toen men zag dat er behoefte aan hulp was. Er reisde toen een groep mensen naar Roemenië met hulpzendingen.

Bij terugkeer uit Roemenië wilde men de hulp op de een of andere manier voortzetten. Er werd besloten om land te kopen en een kindertehuis te bouwen voor kinderen met ernstige handicaps. Het land werd lang gekenmerkt door een negatieve houding ten opzichte van gehandicapte kinderen en de vraag naar hulp was enorm. Het kindertehuis Aurora was klaar in 1992 en sinds die tijd heeft men in totaal 16 kinderen verzorgd, allemaal met verschillende soorten fysieke en mentale handicaps.

Osthjalpen I Partille)

 

 

Veranderingswerkzaamheden leidden tot resultaat

Het bedrijf heeft 28 werknemers en het werk is gebaseerd op de VN-verdragen inzake mensenrechten en de rechten van het kind. Het project had in eerste instantie te maken met veel weerstand, maar door middel van opleiding is men in staat geweest om de houding van de overheid ten opzichte van gehandicapten te beïnvloeden. Het project heeft veel positieve aandacht gekregen in zowel media als pers en wordt gezien als voorbeeld hoe men moet werken met mensen met een handicap.

 

Ook veel behoefte aan ouderenzorg

Toen het kindertehuis klaar was, realiseerde men zich dat er ook een grote behoefte was aan zorg voor ouderen - en dat was het begin van het project Aurora senior. Samen met vijf Roemeense bouwvakkers en Zweedse vrijwilligers is het project in het voorjaar van 2017 van start gegaan en men verwacht dat het in het najaar van 2019 klaar zal zijn.

Forradsvaggar Till Valgorenhet

 

 

Modern bejaardentehuis

Aurora Senior is een modern, bejaardenhuis met ruimte voor 32 personen. In het gebouw zijn ook een zaal/eetkamer, restaurantkeuken en administratieve faciliteiten te vinden.

Voor het project was ook opbergruimte in de kelder nodig. De berging moest bewaarcapaciteit aan de bewoners bieden, maar ook dienen als opslag van voedsel, zoals wortels, knollen en aardappelen - daarom werd contact opgenomen met Axelent.


Vrijwillige acties voor het goede doel

Alle inspanningen van Östhjälpen worden gefinancierd met middelen afkomstig uit de tweedehandswinkel van Östhjälpen in Jonsered, alsmede door fondsenwerving en donaties door de kerken en de vele uren die vrijwilligers erin steken om te helpen.

Axelent is blij om het project te kunnen helpen met bergingsruimte en hoopt en dat het goed van pas zal komen!

Zou u liever X-News in PDF-formaat lezen?

Download X-News hier!

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en 2019

Ervaar Axelent Veiligheidsontwerp

Bekijk onze nieuwe tekenapplicatie Axelent Safety Design - de eenvoudige manier om veiligheid te ontwerpen.

Ontdek de eenvoud met onze intuïtieve tekenapplicatie, perfect voor het moeiteloos ontwerpen van veiligheidslay-outs. Safety Design biedt een uitgebreid assortiment producten, van machineafschermingen tot voetgangersbarrières, voor alle aspecten van veiligheid in machines en magazijnen. Omarm een veiligere werkplek met Safety Design, waar veiligheid en eenvoud elkaar ontmoeten.