Emma wil producten en mensen ontwikkelen

Emma Sundelius is het nieuwe Hoofd Development van Axelent AB. In haar nieuwe rol is zij verantwoordelijk voor de dagelijkse activiteiten van de R&D-afdeling.

Emma Sundelius (1)

 

Welke functies heb je bekleed voordat je twee jaar gelden bij Axelent kwam werken?

Ik heb een diploma in product design engineering en een specialisatie in geïntegreerde ontwikkeling. Op de opleiding leerden we hoe we geoptimaliseerde producten kunnen ontwikkelen vanuit een product- en gebruikersperspectief. Ook werd het belang aangegeven van de vraag “waarom?”. Dat zal ik altijd onthouden en in de praktijk brengen. Na mijn afstuderen ging ik bij Thule werken als een KIT engineer en werkte aan maatwerkoplossingen voor hun dakdragers.

Hoe is je carrièrepad bij Axelent verlopen?

Ik kwam ongeveer tweeënhalf jaar geleden bij Axelent als project manager. Mijn eerste grote opdracht was het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie op de markt voor de X-Tray serie binnen de levensmiddelenindustrie. De tijd zal leren of dit een gebied is waar we in gaan investeren. Werken met verschillende producten bij Axelent maakte het werk afwisselend en daar hou ik van. Toen ik begon was Johan Axelsson zowel Technisch Manager als hoofd van de afdeling. Ik kreeg de kans om in de functie Development Manager te stappen zodat Johan zich zou kunnen concentreren op de technische aspecten, wat zijn passie is. Dit houdt in dat ik de dagelijkse activiteiten van de R & D-afdeling leid. Axelent streeft naar een meer projectgebaseerde aanpak en ik ben er, samen met onze productmanager Mikael Ström, verantwoordelijk voor dat we dit bereiken en dat we de betrokkenheid en het engagement bij de organisatie vergroten.

Emma Sundelius Ironman)

 

 

 

Hoe ziet een normale werkdag voor u eruit?

Een normale werkdag heeft altijd minstens één vergadering, intern of extern. Een voorbeeld van een externe vergadering is bijvoorbeeld met de productafdeling om te bespreken waar we ons bij een specifiek project op moeten richtten. Ik wil een nog nauwere samenwerking met de productafdeling ontwikkelen. Zij zouden op hun beurt feedback moeten verzamelen vanuit alle delen van de organisatie. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de mensen die bij ons de producten ontwikkelen alle juiste voorwaarden hebben voor hun dagelijkse werkzaamheden, die gericht zijn op technologieën en slimme oplossingen. Mijn doel voor R&D is dat we ons allemaal ontwikkelen, als individu en ook als afdeling.

Waarom zou u Axelent aanbevelen?

Ik denk dat je voor Axelent moet kiezen omdat we een bedrijf zijn dat het leven van onze klanten altijd gemakkelijker wil maken door slimme oplossingen aan te bieden. Een goed voorbeeld van de manier waarop Axelent dingen gemakkelijker maakt voor gebruikers, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit, is het click-on systeem voor onze panelen. Oplettende lezers hebben u al gezien in onze artikelen over de Ironman en de Cykelvasan wedstrijden.

Wat spreekt u zo aan in dit soort activiteiten?

Ik hou er echt van om te trainen en mezelf te testen in verschillende takken van sport. Ik gebruik op het werk de hele dag mijn hoofd, dus het is fijn om dat volledig uit te kunnen schakelen en mijn lijf het werk te laten doen!

 

 

Zou u liever X-News in PDF-formaat lezen?

Download X-News hier!

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en 2019

Ervaar Axelent Veiligheidsontwerp

Bekijk onze nieuwe tekenapplicatie Axelent Safety Design - de eenvoudige manier om veiligheid te ontwerpen.

Ontdek de eenvoud met onze intuïtieve tekenapplicatie, perfect voor het moeiteloos ontwerpen van veiligheidslay-outs. Safety Design biedt een uitgebreid assortiment producten, van machineafschermingen tot voetgangersbarrières, voor alle aspecten van veiligheid in machines en magazijnen. Omarm een veiligere werkplek met Safety Design, waar veiligheid en eenvoud elkaar ontmoeten.