De tienjarige Felicia nam het in de VS op tegen de wereldelite

In de vorige editie van X-News vertelde we al over Felicia Jakobsson uit Falkenberg, die zich door haar overwinning bij de Betongcupen skateboardcompetitie in Värnamo kwalificeerde voor de International Dew Tour Competition in Long Beach, Californië.

Felicia Jacobsson

 

Axelent en het contentbedrijf Glory Days gaven Felicia en haar familie, die ook zeer toegewijde skaters zijn, financiële steun om deze droomreis naar Californië, de wieg van het skateboarden, mogelijk te maken.

Het was de zwaarste competitie waaraan Felicia ooit mee heeft deelgenomen en iets te moeilijk om verder te komen dan de kwalificatieronde. Haar prestaties waren goed, maar niet perfect, en ze eindigde als 30e van 38 skaters. Het is het vermelden waard dat dit een van de grootste skateboardwedstrijden ter wereld is en dat de tien jaar oude Felicia het moest opnemen tegen een aantal van de beste internationale vrouwelijke skaters.

Betongcupen is een goede competitie, maar de Dew Tour is van een geheel ander kaliber. Het was een waardevolle ervaring voor Felicia in het bereiken van haar langetermijndoelen. 

Succes houdt aan
Terug in Zweden blijft Felicia Jakobsson succes oogsten. Op de Zweedse kampioenschappen eind juni won Felicia de bronzen medaille in de discipline Ramp. Haar succes werd in augustus voortgezet tijdens een wedstrijd in Stockholm, die ook een eerste stap was in de kwalificatie voor de Olympische spelen.

Maar Felicia is op dit moment het meest geïnteresseerd in plezier hebben en het leren van nieuwe trucs. Ze heeft haar blik gericht op de Olympische spelen in Parijs in 2024 en dat is een doel dat ze zeker kan bereiken! Axelent kijkt er naar uit om Felicia Jakobsson te volgen terwijl ze haar weg voortzet.

Zou u liever X-News in PDF-formaat lezen?

Download X-News hier!

Gerelateerde artikelen

Meer hulpbronnen zoeken en 2019

Ervaar Axelent Veiligheidsontwerp

Bekijk onze nieuwe tekenapplicatie Axelent Safety Design - de eenvoudige manier om veiligheid te ontwerpen.

Ontdek de eenvoud met onze intuïtieve tekenapplicatie, perfect voor het moeiteloos ontwerpen van veiligheidslay-outs. Safety Design biedt een uitgebreid assortiment producten, van machineafschermingen tot voetgangersbarrières, voor alle aspecten van veiligheid in machines en magazijnen. Omarm een veiligere werkplek met Safety Design, waar veiligheid en eenvoud elkaar ontmoeten.