Technopolis

Technopolis Safety Plaza)

 

 

Wanneer?
3 oktober 2019
13u – 19u30

Waar?
Technopolis Mechelen
– Goed bereikbaar
– Gratis parking

Wat?
Gratis event waarbij nieuwe inzichten inzake veiligheid centraal staan door middel van lezingen en interactieve workshops. Wordt afgesloten met een file- overbruggend walking dinner & een surprise.

Voor wie?
Iedereen die met machineveiligheid in aanraking komt 

Programmatie

13u-13u30: Ontvangst

13u30 – 14u15: Gerald van Engeland (D&F) – Functionele veiligheid in de machinebouw

De meeste machines zijn uitgerust met veiligheidsgerelateerde besturingssystemen. De normen voor deze besturingssystemen worden bij veel bedrijven al toegepast, maar het vakgebied staat niet stil. Zo is de PL norm aangepast (2015) en zien we meer aandacht voor verificatie en validatie volgens het V-model. Gerald van Engeland onderbouwt vanuit de Machinerichtlijn wanneer en waarom PL wordt gebruikt en geeft u inzicht in hoe een project systematisch kan worden uitgevoerd.

14u15 – 14u45: Vladimir Dragosavic (Euchner) & Marc Van den Ende (Axelent) – Plausibiliteitscontrole voorkomt manipulatie bij elke technologie

We zijn in staat om bijna elke veiligheidsmaatregel te omzeilen, zelfs de meest geavanceerde. Het is gewoon een kwestie van tijd. Er is echter één vrij onbekende en goedkope oplossing om manipulatie snel te kunnen herkennen en teniet te doen: Plausibiliteitscontrole! Tijdens de presentatie wordt op ludieke wijze getoond hoe ver onze creativiteit gaat met als climax die eenvoudige en zeer effectieve oplossing. Die staat eigenlijk al in de norm ISO 14119 echter zonder specifieke uitleg. U krijgt nieuwe inzichten en kennis hoe dit zelf in de praktijk te brengen. Kortom, u ontvangt het recept voor plausibiliteitscontrole.

14u45 – 15u15: Pauze

15u15 – 16u15: Interactieve workshops – Carrousel

In carrouselvorm schuift u vlot door van de ene boeiende workshop naar de andere. Tijdens elke workshop kunt u één of meerdere aspecten van machineveiligheid omzetten van theorie naar praktijk.

16u30 -17u30: Stijn Derammelaere – Hoe slim is de artificiële intelligentie van de toekomst?

De media staat bol met, soms alarmerende, berichten over spectaculaire ontwikkelingen op het vlak van Artificiële Intelligentie (AI). Hoog tijd dus om één en ander in perspectief te zetten! Stijn Derammelaere neemt u met passie mee doorheen de ontwikkelingen van de laatste jaren, doorspekt met voorbeelden van AI op gebied van machines en hun veiligheid.

17u30 – 19u30: File-overbruggend walking dinner

 

Reservering:
Stuur een mailtje naar info@axelent.be